Praktijkhouder

Sinds januari 2020 ben ik, samen met Jan Brandenburg, trotse mede-eigenaar van Huisartsenpraktijk & Apotheek De Lutte. Ik heb ruim drie jaar als waarnemend huisarts in De Lutte gewerkt en dat bevalt heel goed. Ik kan hier huisarts zijn zoals ik dat voor ogen had toen ik van de huisartsopleiding kwam. Patiënten staan niet bij het eerste kuchje op de stoep, er moet wel iets meer aan de hand zijn om de dokter te bezoeken. En het noaberschap is groot, men zorgt goed voor elkaar. Dit maakt dat De Lutte een fijn dorp is om te wonen en te werken.

Er komt steeds meer werk op het bord van de huisarts. Ouderen blijven langer thuis wonen en de zorg voor chronische aandoeningen als suikerziekte en hart- en vaatziekten verschuift van het ziekenhuis naar de huisartsenpraktijk. Dat betekent dat we meer spreekuren moeten doen, maar ook dat we bepaalde taken aan bijvoorbeeld verpleegkundigen of praktijkondersteuners over moeten laten. Om dat allemaal goed te organiseren is meer tijd nodig.

Omdat de samenwerking al heel goed verliep, de werkdruk en de verantwoordelijkheden toenemen, hebben we vorig jaar besloten de praktijk samen draaiende te houden. Met een mooi nieuw onderkomen dat we komende zomer gaan betrekken, gaat dit zeker lukken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.